Työasema

Nykyiset myynnissä olevat käyttäjän työasemat (tietokoneet) ovat varsin suorituskykyisiä, mutta ohjelman toiminnan kannalta voi todeta, että suurempi työmuisti (DDR muisti) antaa enemmän sovelluksille työtilaa = nopeutta, joten sen voi valita suuremmasta päästä (yli 8 Gt). Mikäli työasemassa on vielä normaalin kiintolevyn lisäksi SSD-levy joka on optimoitu Windows käyttöjärjestelmälle, niin raporttien ym. tuottaminen nopeutuu merkittävästi.

Moniytimisestä prosesorista on myös etua.

Käyttöjärjestelmä

Käyttöjärjestelmä vain Windows ja versio voi olla 7 - 10 (64 bittinen). Suosittelen versiota 10.

Office-versio

Nykyiset Microsoft Office-versiot 2010 - 2019 sopivat, suosittelen Office 2019 (tai Office 365) voidaan asentaa joko 32 tai 64 bittisesti. Raporttien tuottaminen nopeutuu merkittävästi jos Office on asennettuna 64 bittisesti. Mikäli se on asennettu nyt 32-bittisesti voidaan se Microsoftin ohjeiden mukaisesti vaihtaa 64 bittiseksi (Suositan 64 bittistä).

Genealog.dotm Versiosta 10.7.0.0 versiosta alkaen (vuonna 2021) käytetään vain Microsoft Office 2019 (Microsoft Office 365) käyttömahdollisuus.

On huomattava, että Open Office tuotteet eivät sovellu.

Tukiohjelma

Genealog.dotm asiakirjamallin ja Sukuohjelmisto 2004 -ohjelmiston yhteinen käyttöohje (348 sivua), on tuotettu Adobe Acrobat Reader ® -ohjelmalle. Tämän vuoksi tulee ko. ohjelma asentaa myös ennen Genealog.dotm-mallin asennusta. Näin voi hyödyntää helposti mukana olevaa ohjeistusta, joka samalla täydentää aiemmin myynnissä olevaa painettua Sukuohjelmisto 2004 -käyttöopasta. Tätä ei enää paineta ja se on loppuunmyyty.

Etähallinta

Jos tutkijan työasema on Windows 10 -työasema, on mahdollisuus antaa tukea ongelmatilanteessa käyttämällä Pikaopastusta. Tässä luodaan internet-verkon yli etäyhteys, jolloin voin katsoa ongelmaa tarkemmin ja antaa tarvittaessa opastusta. Apuna käytetään puhelinyhteyttä.Etusivulle