Asennusohjeita


Tiedostojen nouto kotisivulta

Asennettavat tiedostot ladataan Tiedostolataukset-otsikon takaa. Ladattavia tiedostoja on joko yksi tai kaksi. Jos uusin Sukuohjelmisto 2004 versio 10.3.2.1 ( 10.3.2.2 ruotsinkielisenä) on jo käytössä ja toimii, ladataan vain Genealog.dotm mallitiedosto

Tiedostot kannattaaa tallentaa helposti muistettavaan paikkaan, aluksi vaikkapa työaseman työpöydälle. Joillakin virustorjuntaohjelmilla on "tapana" - kuten pitääkin, tarkastaa saapunut tiedosto piilotettuna. Se voi kestää hetken, joten sitä pitää hieman odotella. Kyllä se esille tulee. Jos on liian hätäinen ja toistaa latauksen, hetken päästä asennuskuvakkeita on työpöydällä latauksia vastaava määrä.

Etähallinta

Jos tutkijan työasema on Windows 10 -työasema, on mahdollisuus antaa tukea ongelmatilanteessa käyttämällä Pikaopastusta. Tässä luodaan internet-verkon yli etäyhteys, jolloin voin katsoa ongelmaa tarkemmin ja antaa tarvittaessa opastusta. Apuna käytetään puhelinyhteyttä.

Sukuohjelmisto 2004

Asennuksen lähtökohta on se, että käytettävissä on nykyisissä käyttöjärjestelmissä toimiva Sukuohjelmisto 2004 ohjelma. Aiemmat myynnissä olleet versiot eivät toimi. Toimivan ohjelman versionumero on 10.3.2.1 ( 10.3.2.2 ruotsinkielisenä). Sen asennuspaketin versionumero on 10.3.2.0.

Varhemmat versiot voitiin asentaa aina vanhan päälle. Nyt siirtymäkaudella on tärkeää se, että vanhemmat versiot poistetaan. Poisto tapahtuu Windows ohjauspaneelin poisto-ohjelmalla. Ohjelman poisto ei poista itse sukukantatiedostoja.

Tilanteessa jossa ohjelma on ollut käytössä vanhemmassa tai rikkoutuneessa työasemassa ja hankitaan uusi työasema, on hyvä tietää myös se, että ohjelmaa ei voi kopioida, vaan se pitää asentaa aina uudelleen. Tällöin pitää syöttää myös rekisteröintiavaimet 2 kpl (Sukuohjelmisto 2004 ja Genealog.dotm) uudelleen.

Sukukantatiedostojen tallennuspaikkana suositellaan C:\Sukukannat -kansiota. Myös D: käy jos C-on SSD muisti ja D-kiintolevy. Pilvipalvelin ei sovellu hitauden vuoksi. Tämä on myös kansio, johon kopioidaan kaikki vanhat sukukantatiedostot alihakemistoineen. Sukukantatiedoston muodostamisen yhteydessä Sukuohjelmisto 2004 luo myös valokuvien tallennusta varten alikansion em. Sukukannat kansioon. Kuvakansioiden nimi on KantaA_files jos sukukannan nimi on KantaA.gdb (tarkennin gdb).

Sukuohjelmisto 2004 asennuksessa on syytä tehdä ensimmäisen asennuksen jälkeen työaseman uusi käynnistys. Asennusohjelman käyttö on helppoa. Se käynnistetään kaksoisnapsauttamalla hiirellä tiedosto-kuvaketta.